Koprová omáčka

www
 
  lžíce másla nebo Hery, 2 lžíce hl. mouky, vývar z masa nebo kostí, asi 2 dl mléka, 2 - 2,5 dl smetany, čerstvý kopr dle chuti, sůl, ocet, cukr  
 

Opraný kopr najemno pokrájíme. V hrnci rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit. Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme a je hotovo :)

Podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo houskový knedlík.


 

 
 

Hodnocení - Jak pak Vám chutnalo?