Fazolky na smetaně

Jenny
 
  1/2 kg čerstvých nebo zmrazených fazolek, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky, masox, 2 dl zakysané smetany, cukr, ocet a sůl  
  Fazolky očistíme a překrájíme, zmrazené fazolky propláchneme vodou a necháme okapat. V hrnci si rozpustíme máslo přidáme nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět. Přidáme mouku, usmažíme světlou jíšku, zalijeme asi 1/2 l vody, přidáme masox, přivedeme k varu a vložíme fazolky. Když jsou fazolky měkké vmícháme smetanu, dochutíme cukrem, octem a solí.

Podáváme s vařenými brambory, vařeným vejcem a nebo s vařeným masem.


 

 
 

Hodnocení - Jak pak Vám chutnalo?