Rajská omáčka

www
 
  6 lžic oleje, 3 lžíce hl. mouky, masový vývar, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, 1/2 cibule, kousek citronové kůry, sůl, rajský protlak, lžička cukru a 1/2 lžičky skořice  
  V hrnci rozehřejeme olej, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zředíme vodou nebo vývarem, rozmícháme, osolíme, přidáme koření, cibuli, kousek citronové kůry a vaříme asi 20 minut. Podle potřeby můžeme dolít vodu nebo vývar, aby měla omáčka požadovanou hustotu. Omáčku přecedíme, rozmícháme do ní rajský protlak, přidáme cukr, skořici a necháme přejít varem. Podáváme k vařenému masu s knedlíkem nebo těstovinami.


 
 
 

Hodnocení - Jak pak Vám chutnalo?