|
|
|
|
|
|
|
6 lžic oleje, 3 lžíce hl. mouky, masový vývar, 8 kuliček nového
koření, 8 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, 1/2 cibule,
kousek citronové kůry, sůl, rajský protlak, lžička cukru a 1/2
lžičky skořice |
|
|
|
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme
světlou jíšku. Zředíme vodou nebo vývarem, rozmícháme, osolíme, přidáme
koření, cibuli, kousek citronové kůry a vaříme asi 20 minut. Podle
potřeby můžeme dolít vodu nebo vývar, aby měla omáčka požadovanou
hustotu. Omáčku přecedíme, rozmícháme do ní rajský protlak, přidáme
cukr, skořici a necháme přejít varem. Podáváme k vařenému masu s knedlíkem nebo těstovinami.
|
|
|
|
|
|
|
Hodnocení - Jak
pak Vám chutnalo? |
|
|
|
|