Nakládaný bůček

www - L.P.
 
 

1 kg vepřového boku - na obalení: 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 3 stroužky česneku a 2 lžičky
sladké papriky. Nálev: 6 stroužků česneku, 2 lžičky soli a 10 kuliček černého pepře.

 
  Vepřový bok očistíme a omyjeme. Připravíme si nálev. Všechen česnek oloupeme a se 2 lžičkami soli a černým pepřem jej vložíme do vody. Přivedeme k varu a přidáme bůček. Vaříme asi hodinu. Uvařený bůček vyndáme a krátce necháme vychladnout. Během vaření bůčku si připravíme obalovací hmotu. Do hrníčku dáme 2 lžičky vývaru z bůčku,  sůl, mletý pepř, papriku a 3 prolisované stroužky česneku. Hmotu pořádně zpracujeme a postupně jí nanášíme na bůček, až je celý obalený. Obalený bůček zabalíme do alobalu a vložíme do mrazničky na 3 hodiny. Poté ho můžeme přemístit do lednice. Podává za studena s chlebem a sterilovanou zeleninou.  
 

Hodnocení - Jak pak Vám chutnalo?