1 kg vepřového boku -
na obalení: 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 3 stroužky
česneku a 2 lžičky
sladké papriky. Nálev: 6 stroužků česneku, 2 lžičky soli a 10
kuliček černého pepře.
Vepřový bok očistíme a omyjeme. Připravíme si nálev. Všechen česnek
oloupeme a se 2 lžičkami soli a černým pepřem jej vložíme do vody.
Přivedeme k varu a přidáme bůček. Vaříme asi hodinu. Uvařený bůček
vyndáme a krátce necháme vychladnout. Během vaření bůčku si připravíme
obalovací hmotu. Do hrníčku dáme 2 lžičky vývaru z bůčku, sůl,
mletý pepř, papriku a 3 prolisované stroužky česneku. Hmotu pořádně
zpracujeme a postupně jí nanášíme na bůček, až je celý obalený. Obalený
bůček zabalíme do alobalu a vložíme do mrazničky na 3 hodiny. Poté ho
můžeme přemístit do lednice. Podává za studena s chlebem a sterilovanou
zeleninou.