|
|
|
|
Tyrolské
knedlíčky |
|
MMB - Kajda 1 |
|
|
|
|
100 g vařeného uzeného masa, 1 žemle, 50 g slaniny, 1 dl mléka,
100 g hrubé mouky, sůl, mletý pepř, muškát a petrželová nať |
|
|
|
Uzené maso a slaninu nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s žemlí.
Přidáme mléko , hrubou mouku, osolíme, opepříme, přidáme mletý muškátový
květ a rozsekanou petrželovou nať. Z těsta vytvarujeme menší knedlíčky,
které vaříme ve vroucí vodě asi 3 až 4 minuty. Uvařené knedlíčky scedíme
a přelijeme studenou vodou, aby ztuhly a vkládáme do hotové polévky.
|
|
|
|
|
|
|
Hodnocení - Jak
pak Vám chutnalo? |
|
|
|
|