Vdolky pečené v troubě

Jenny
 
  50 dkg hl. mouky, špetka soli, 1 žloutek, 6 dkg tuku, 1/4 l mléka, 2 lžíce cukru, 42 g droždí, tuk na plech, marmeláda (povidla), zakysaná smetana a strouhaný tvaroh  
  Z teplého mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme se solí, žloutkem a rozehřátým tukem, vlijeme vzešlý kvásek a uhněteme tužší těsto. Vložíme do mísy, poprášíme moukou a necháme asi 3/4 hodiny kynout. Pak na pomoučeném vále vyválíme silnější plát a vykrájíme vdolky (kolečka), přendáme na pomaštěný plech kde je necháme asi ještě 15 min. kynout. Vdolky potřeme tukem a vložíme do trouby na 180 st. a pečeme do světle žluta. Zpola upečené vdolky obrátíme spodní části nahoru a dopečeme. Hotové mažeme marmeládou, ozdobíme smetanou a posypeme tvarohem.
 
 
 

Hodnocení - Jak pak Vám chutnalo?