|
|
|
|
Vdolky
pečené v troubě |
|
Jenny |
|
|
|
|
50 dkg hl. mouky, špetka soli, 1 žloutek, 6 dkg tuku, 1/4 l
mléka, 2 lžíce cukru, 42 g droždí, tuk na plech, marmeláda
(povidla), zakysaná smetana a strouhaný tvaroh |
|
|
|
Z teplého mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme se
solí, žloutkem a rozehřátým tukem, vlijeme vzešlý kvásek a uhněteme
tužší těsto. Vložíme do mísy, poprášíme moukou a necháme asi 3/4 hodiny
kynout. Pak na pomoučeném vále vyválíme silnější plát a vykrájíme vdolky
(kolečka), přendáme na pomaštěný plech kde je necháme asi ještě 15 min.
kynout. Vdolky potřeme tukem a vložíme do trouby na 180 st. a pečeme do
světle žluta. Zpola upečené vdolky obrátíme spodní části nahoru a
dopečeme. Hotové mažeme marmeládou, ozdobíme smetanou a posypeme
tvarohem.
|
|
|
|
|
|
|
Hodnocení - Jak
pak Vám chutnalo? |
|
|
|
|