|
|
|
|
Vepřové
nudličky "Gyros" |
|
www - Dana Š. |
|
|
|
|
4 - 6 plátků vepřového masa (kýta, plecko..), 1 lžička solamylu,
olej a sůl.
Marináda: 3 stroužky česneku, 1 balíček koření "Gyros", 5 lžic
kečupu, 3 lžíce oleje a mletý pepř |
|
|
|
Česnek oloupeme a prolisujeme. Promícháme ho s kořením Gyros, pepřem,
olejem a kečupem.
Vepřové plátky nakrájíme na dlouhé nudličky, promícháme se lžičkou
solamylu a naložíme do marinády. Necháme alespoň 1 hodinu uležet,
nejlépe ale přes noc. Maso je pak křehčí a pikantnější.
Naložené a uleželé maso zprudka smažíme na rozpáleném oleji. Smažíme
téměř do křupava, ale ne do vysušení masa. Vepřové nudličky podle chuti
ještě osolíme. Podáváme s hranolky nebo s rýží. |
|
|
|
|
|
|
Hodnocení - Jak
pak Vám chutnalo? |
|
|
|
|